ВЕСЕЛИН ДИМОВ

Театрален режисьор, един от основателите на Асоциацията за свободен театър. Завършва руско езиково училище, Първа Английска гимназия и НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ като магистър по театрална режисура. Специализира театър на резиденции в Холандия, САЩ, Русия, Индия и Индонезия. Работи на свободна практика от 2003 г. Режисьор на 25 театрални и радио спектакли.

Създател на Театрална компания Момо и международния АСТ Фестивал за свободен театър, негов артистичен директор в продължение на 10 години. Инициатор и съорганизатор на Пленарната среща в София (2014 г.) на най-голямата мрежа за изпълнителски изкуства IETM (с централа в Брюксел). Член на борда на съветниците на IETM от 2018 г. Бивш председател на Асоциация Топлоцентрала, по чиято инициатива през последните 7 години започва и се развива в диалог със Столична община проектът “Топлоцентрала”.

Организатор на над 90 международни уъркшопа и на гостуването на над 20 чуждестранни театрални и танцови продукции в България. Член на мрежите Soul for Europe, TEH Trance Europe Halles и EAIPA European Association of Independent Performing Arts.