„Ти, хореографът“ – нова книга от Владимир Ангелов

Новата книга на Владимир Ангелов, ръководител и водещ на ХЕЛИОС, „Ти, хореографът“ съдържа синтез от история, теория, философски и творчески практики в различни жанрове на сценичната танцова хореография. Книгата дава нова перспектива за развитието на хореографията чрез преглед на най-важните етапи от развитието ѝ и приноса, който имат към нея другите изкуства, хуманитарните и модерните науки. Тази книга е предназначена за читатели, които се стремят да усъвършенстват своята артистична чувствителност във всеки етап от творческото си развитие.  

За учещите се и обучаващите това е учебник. За артистите, които правят първи стъпки в кариерата си, това е инструмент за професионално развитие. За утвърдените професионалисти това е книга, която може да съживи вдъхновението. За всички читатели е наръчник, който предлага систематично знание за хореографията, с разнообразие от междудисциплинарни препратки, които помагат за създаването на карта на различните творчески практики в това изкуство.

„Ти, хореографът“ цели да постави началото на нова дисциплина в областта на танца – теория на хореографията и да служи като ключов инструмент в художествената работа на всички създатели на танци. Сред хората, които я препоръчват са хореографите на Кралския балет на Великобритания и Датския национален балет, както и още много артисти от трупи по целия свят.

Линк към книгата – https://www.routledge.com/You-the-Choreographer-Creating-and-Crafting-Dance/Angelov/p/book/9780367444464